Siirry suoraan sisältöön
Etusivu > Aiemmin palkitut

Aiemmin palkitut

Etusivu > Aiemmin palkitut

Aiemmin palkitut vuoden lääkärikouluttajat sekä nuoret kliiniset tutkijat

Vuoden lääkärikouluttaja

Vuoden lääkärikouluttaja -palkinto myönnetään vuosittain erikoistumis- tai YEK-vaiheen lääkäreitä opettavalle lääkärikouluttajalle, mentorille tai tutorille, joka koetaan kollegiaaliseksi, hyväksi ja innostavaksi opettajaksi. Nuorten Lääkärien Yhdistys toivoo, että palkinto toimii kannustimena kaikille lääkärien koulutuksen kanssa työskenteleville.

Vuoden lääkärikouluttaja -palkinto on myönnetty seuraaville henkilöille: 

2008 – Juhani Jääskeläinen
2009 – Matti Reinikainen
2010 – Ilpo Kinnunen
2011 – Seppo Lauritsalo
2012 – Anne-Mari Kantanen
2013 – Marjo Partanen
2014 – Sirpa Sieppi
2015 – Lohela Pentti
2016 – Kirsi Ikäheimo
2017 – Kaarin Mäkikallio-Anttila
2018 – Erja Vanhatalo

Vuoden nuori kliininen tutkija

Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinto myönnetään vuosittain merkittävää kliinistä tutkimustyötä tekevälle lääketieteen lisensiaatille tai tohtorille, jonka valmistumisesta lisensiaatiksi on 10 vuotta tai vähemmän. Palkinnon saaja on ansiokkaasti yhdistänyt tutkimuksen tekemisen työ- ja muun elämän kanssa. Henkilö on omalla esimerkillään tuonut kliinisen tutkimustyön tärkeyttä esille ja edistänyt tutkimuksen arvostusta.

Vuoden nuori kliininen tutkija -palkinto on myönnetty seuraaville henkilöille: 

2017 – Manu Jokela
2018 – Sirkku Setänen

Nuoren lääkärin ääni lääkärikunnassa

Viiden tähden koulutuspaikat

Koulutuspaikkakyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä erikoistuvien lääkäreiden työoloja ja työn kuormittavuutta. Vuonna 2018 kysely toteutettiin yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa. Kyselyn tulokset kerättiin 29.10.-25.11.2018 ja kyselyyn vastasi 1029 erikoistuvaa lääkäriä ympäri Suomen. NLY käyttää kyselyn tuloksia erikoistumiskoulutuksen kehittämiseen ja lääkäreiden työhyvinvoinnin parantamiseksi.